Over mij

Mijn naam is Hanneke Dekkers en ik ben in 2018 begonnen met pottenbakken bij een atelier in Utrecht. Het ronddraaien en bewerken van klei (maar ook van taarten) op een draaischijf vond ik er fascinerend uitzien en zo ben ik op het idee gekomen om te gaan pottenbakken. Sinds 2019 heb ik zelf een draaischijf en oven. Begin 2020 is HD originals opgericht.

Ik draai met veel plezier en laat mijn creativiteit dan de vrije loop. Mijn werk kenmerkt zich door uitgesproken kleuren en is one-of-a-kind. Ook vind ik het erg leuk om werk in opdracht te maken, het liefst als het design of de kleur bij de opdrachtgever nog ruimte heeft voor creativiteit.

Bij vragen of specifieke wensen, neem gerust contact met me op onder 'Contact' of download het interesseformulier onder 'Custom orders'

Duurzaamheid

Pottenbakken kan hartstikke duurzaam zijn! Ik verzamel alle kleirestjes in een emmer en eens in de zoveel tijd upgrade ik dit weer naar fijne bruikbare klei, simpelweg door het toevoegen van water, mengen, uitspreiden op een gipsblok en kneden. Zo produceer ik geen afval. Ook heb ik een oven waarvan het elektriciteitsgebruik 100% gecompenseerd wordt door zonnepanelen. Met een kartonperforator hergebruik ik karton tot verpakkingsmateriaal. Tot slot haal ik overgebleven opvulmateriaal op bij bedrijven zodat ik dit kan hergebruiken bij het versturen van pakketjes.